Willemsparkweg 118-C Prijs op aanvraag

Willemsparkweg 118-C, 1071 HN te Amsterdam

Omgeving
Het appartement is gelegen op een zeer fraaie locatie in de Cornelis Schuytbuurt. Het Vondelpark, Concertgebouw, en het Museumplein liggen allen op loopafstand. Daarnaast kunt u winkelen op de Cornelis Schuytstraat en de P.C. Hooftstraat en zijn er talloze uitstekende eet- en drinkgelegenheden aanwezig in de buurt.
De directe omgeving wordt gekenmerkt door statige panden en stijlvolle appartementen in een van de voornaamste buurten van Amsterdam. Een buurt die een knus dorpsgevoel opwekt, doch getypeerd wordt door de reuring van het stadsleven op stand. Verder is de Willemsparkweg voortreffelijk bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer.

Het gebouw
Het statige pand ligt aan de Willemsparkweg, exact tussen de Jacob Obrechtstraat en Cornelis Schuytstraat. Het in 1892 door Engel van der Eyck en Johan Anton de Waal ontworpen herenhuis valt op door zijn sierlijke klokgevel. De entree is bekleed met marmeren vloeren, betegelde lambrisering en gestucte wandlijsten.

Indeling
Via het trappenhuis bereikt u de entreehal met garderobekast, toilet en bergruimte. In de ruim bemeten woonkamer zijn het de drie grote ramen die gelijk de aandacht trekken door de natuurlijke lichtinval. Samen met het hoge plafond zorgt dit ervoor dat de zon de woonkamer vult via zowel de voorzijde als de achterzijde. Hierdoor komen de houten vloer, ornamenten en de marmeren schouw goed tot hun recht.
De nette keuken aan de achterzijde is voorzien van alle gemakken: oven, koelkast en vriezer, vaatwasser en afzuigkap. Het ruim bemeten balkon op het noordwesten voorziet in aangename buitenruimte.
De open trap leidt naar de slaapvertrekken op de bovenste verdieping. De grote slaapkamer heeft een eigen badkamer met ligbad en toilet. De aangrenzende kleine slaapkamer kan tevens ingericht worden als werkkamer en bovendien als kantoorruimte. Doordat de verdieping een eigen opgang heeft kunnen de kosten voor kantoorruimte van de belasting worden afgetrokken.

Bijzonderheden:
– Gelegen op eigen grond
– Merendeels dubbele beglazing
– ca. 107m2
– Kleinschalige VvE bestaande uit drie leden
– In de splitsingsakte is toestemming voor een dakterras, hier dient nog een vergunning voor aangevraagd te worden
– WOZ-waarde €983.000,-